poniedziałek, 18 czerwca 2012

Gulasz bananowy z kurczaka

Składniki: 2 duże piersi kurczaka 3 banany cebula łyżka koncentratu pomidorowego kostka rosołowa łyżka curry 3 łyżki oleju sproszkowana słodka i ostra papryka sól, pieprz Piersi kurczaka umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Następnie zrumienić je na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondelka, zalać szklanką bulionu z kostki, przykryć, dusić na małym ogniu przez 10 min. Drobno posiekaną cebulkę usmażyć na reszcie oleju i przełożyć do mięsa. Na czystą patelnię wlać resztę oleju i włożyć pokrojone w kostkę banany. Dusić na małym ogniu, stale mieszając. Gdy banany lekko się rozgotują, dodać curry, szczyptę ostrej papryki i koncentrat pomidorowy, jeszcze chwilę dusić, przełożyć do mięsa. Dusić pod przykryciem jeszcze 10 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz