poniedziałek, 18 czerwca 2012
Gulasz bananowy z kurczaka
Składniki:
2 duże piersi kurczaka
3 banany
cebula
łyżka koncentratu pomidorowego
kostka rosołowa
łyżka curry
3 łyżki oleju
sproszkowana słodka i ostra papryka
sól, pieprz
Piersi kurczaka umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Następnie zrumienić je na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondelka, zalać szklanką bulionu z kostki, przykryć, dusić na małym ogniu przez 10 min. Drobno posiekaną cebulkę usmażyć na reszcie oleju i przełożyć do mięsa. Na czystą patelnię wlać resztę oleju i włożyć pokrojone w kostkę banany. Dusić na małym ogniu, stale mieszając. Gdy banany lekko się rozgotują, dodać curry, szczyptę ostrej papryki i koncentrat pomidorowy, jeszcze chwilę dusić, przełożyć do mięsa. Dusić pod przykryciem jeszcze 10 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz